06 rujna, 2009

Pismo namjere

Šivati sam počela prije više od 20 godina, kada mi je mamina teta objasnila da nije lijepo da se mojem medi vidi guza, i da bih mu trebala sašiti hlače. Od moje novostečene vještine profitirale su i barbike, te ostala čeljad niskog rasta iz kutije za igračke.

Moj 18. rođendan bio je prava prilika za obnavljanje starog zanata. Odlučila sam sašiti top, koji je na kraju više djelo moje mame i susjede Željke, ali gledajući što one rade, malo po malo sam uvidjela razliku između šivanja za medu i šivanja za ljude. Ovo drugo još nisam do kraja savladala, i ovaj blog je svjedok mojih pokušaja i pogrešaka.

Osnovni razlog što počinjem pisati ovaj blog je slijedeći:

Moda je moja velika ljubav. Ne u smislu trenda, nego koncepta, konstrukcije, filozofije. Vjerojatno pod utjecajem mog formalnog obrazovanja u arhitekturi. Međutim, teško je naći blog o šivanju koji piše netko mlađi od 55, tko zna što se trenutno dešava u modi i tko ima ukusa. S druge strane, svi modni blogovi uglavnom nabrajaju što i gdje kupiti. Ja ću pokušati spojiti nespojivo :)

p.s. ako nekoga zanima kako je izgledao moj top za proslavu 18. rođendana... vrlo primjereno- tkanina životinjskog uzorka, kroj golih leđa!

Nema komentara:

Objavi komentar